RESEPI SOS TERENGGANU – Dynar Lekor – Btb Lekor

RESEPI SOS TERENGGANU

PAKEJ MENGENTEL KEROPOK LEKOR
January 27, 2020
ASAL USUL KEROPOK LEKOR
January 30, 2020
Resepi sos Terengganu yang sedap korang boleh la try buat kat Rumah.
sangat mudah, semudah A,B,C jew tapi kalau nak lagi cepat order jew terus dekat website kami
www.dynarlekor.com .
Antara Bahan-bahan yang diperlukan untuk buat sos nie ialah:
– Gula (boleh guna gula perang kalau untuk lebih sihat)
– Cuka Makan
– Cili Giling

Boleh Guna Apa2 Jenama Sahaja Yang uolls Suka

CARA PENYEDIAAN SOS
1. Tuangkan setengah gula ke dalam mangkuk (kalau korang nak buat sikit, letak sikit demi sedikit gula )
2. Masuk setengah cili giling (kalau nak buat dalam kuantiti sedikit letak sedikit)
3. Masuk cuka makan sikit demi sedikit pastu kacau2 (kacau sehingga sebati, pastu cuba rasa kalau ada yang tak okey boleh ejas ikut cita rasa korang )
4. Bila dah sebati boleh terus hidang dengan keropok lekor Terengganu ( Boleh campur sedikit air sekiranya nampak terlalu pekat )

Mesti ada yang tertanya2 perlu masak kew tak ?
Jawapannya dua-dua boleh
kalau nak cepat larut korang boleh masakkan adunan tersebut sambil kacau2 manja dan jangan lupa rasa , apa yang tak kena ejas dengan tambah sikit demi sedikit rasa yang kurang 😉

Ha senang kan resepi kali ini, Selamat Mencuba Semua !!!! :-*